پدران تلاشگر دیروز حومه طَرق(طرقرودِ بزرگ) آقای قنبر رحیمی بیدشکی

ساخت وبلاگ

قنبر رحیمی بیدمشکی، معروف به ارباب قنبر، پدر صنعت سنگ ایران به شمار می رود.وی متولد روستای بیدمشک در شهرستان نطنز از توابع استان اصفهان است و کاشف معادن بزرگی همچون عباس‌آباد و آتشکوه نیم‌ور و  مرمریت جوشقان است. او با استفاده از این سنگ‌ها، قطعات سنگ تراورتن و جوشقان را برای برج آزادی اهدا کرد. و ستون های سنگی گران قیمتی برای ایوان قبله اهدا و دیوارهای مقتل امام حسین(ع) در کربلا و حرم حضرت عباس (ع)را با سنگ‌های مرمر روشن تزیین کرده است.وی همچنین بناهایی همچون بیمارستان و مدرسه را در نیمور احداث نمود.هم اکنون مجسمه ارباب قنبر در یکی از میادین شهرهای ایتالیا به عنوان پدر سنگ ایران به نمایش گذاشته شده‌است.


                               

                                      "نام نیکو گر بماند ز آدمی

                                                        به کزو ماند سرای زرنگار..."

 " آرامگاه مرحوم واقع در ابن بابویه-شهرری"


ارباب قنبر رحیمی در روستای سه در استان اصفهان به دنیا آمد.او معادن بزرگی از جمله عباس آباد و آتشکوه نیمور را کشف کرد.بناهایی همچون بیمارستان و مدرسه را در نیم ور احداث نمود.سنگ میدان آزادی تهران و کل سنگ های حرم حضرت عباس و امام حسین(ع) در کربلا را تهیه نمود.هم اکنون مجسمه ارباب در یکی ازمیادین شهر های ایتالیا به نام پدر سنگ ایران به نمایش گذاشته شده است. ارباب قنبر رحیمی به دلیل کشف و فعالیت در دو معدن بزرگ تروارتن عباس آباد و آتشکوه و ازدواج با یکی از اهالی نیم ور بیشتر زندگی پر برکتش را در شهر نیمور و محلات سپری کرد . او زاده اصفهان و بزرگ شده محلات و نیم ور است و کارگرهای معدن  خاطرات زیادی از او دارند که این خاطرات را سینه به سینه نقل می کنند . ارباب قنبر بزرگترین کارآفرینی است که شهر محلات و نیم ور در صد سال گذشته و صد سال آینده به خود دیده است . کارخانه های سنگبری بسیار زیادی که در محلات و نیم ور فعالیت می کنند و افراد بسیار زیادی که در معادن مختلف محلات و نیم ور مشغول به کار هستند گواهی است بر این مدعا.

قنبر رحیمی، معروف به ارباب قنبر، پدر صنعت سنگ ایران[۱] و مؤسس شرکت معدنی ایران‌سنگ است.
وی متولد ۱۲۹۷ در روستای بیدشک (برخوار و میمه) در استان اصفهان است و کاشف معادن بزرگی همچون عباس‌آباد محلات، معدن آتشکوه محلات، معدن مرمریت جوشقان، معدن مرمر قصلان قروه، چینی ازنا، دریژان دورود[۲] است. او با استفاده از این سنگ‌ها، قطعات سنگ تراورتن و جوشقان را برای ساخت برج آزادی اهدا کرد[۳] و در زمان ساخت برج نیز فعالیت داشت.[۴] او بناهایی همچون بیمارستان و مدرسه را در نیم‌ور احداث نموده‌است.[۲]
همچنین اهدای ستون‌های سنگی گران‌قیمت مرمر برای ایوان قبله و دیوارهای مقتل امام حسین (ع)در کربلا[۵]و حرم حضرت عباس(ع)[۶] در سال ۱۳۸۹ قمری (۱۳۴۸ خورشیدی) از دیگر اقدامات او بوده‌است.[۲][۲]
ارباب‌قنبر، بنیان‌گذار شرکت معدنی ایران سنگ (شرکت قنبر رحیمی) بود که با شروع انقلاب ۱۳۵۷ مصادره گردیده به وزرات معادن و فلزات واگذار گردید. هم‌اکنون مجسمه قنبر رحیمی در یکی از میادین شهرهای ایتالیا به عنوان پدر سنگ ایران به نمایش گذاشته شده‌است.[۲] قنبر رحیمی ۱۸ مهر ۱۳۷۱ درگذشت و در قبرستان ابن‌بابویه شهرری دفن شد.

=============================================================


معنی بیدشک در لغت نامه دهخدا:


بیدشک. [ دِ ] (اِخ ) دهی است از دهستان طرق رود که در بخش نطنز شهرستان کاشان واقع است و 400 تن سکنه دارد. (از فرهنگ جغرافیائی ایران ج 3)

   بدین ترتیب می بینیم که هرچند ارباب قنبر رحیمی بیدشکی ظاهرا در کشف و استخراج معادن سنگ منطقه طرقرود و طرق نقشی نداشته است. اما در زمان تولد،حیات و فعالیت، این اعجوبیه افسانه ای سنگ و صخره و کوه، بیدشک و سُه از روستاهای طرقرود محسوب می شده اند و در نتیجه اگر بگوییم سلطان سنگ ایران به نحوی همشهری تلاشگر  و طرقی بوده است.سخنی به گزافه نگفته ایم.

تصویر طرق...
ما را در سایت تصویر طرق دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : tarqo بازدید : 216 تاريخ : يکشنبه 9 ارديبهشت 1397 ساعت: 8:26